recept: Túrós vagdalt, Kifőzde
Túrós vagdalt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg darált marhahús,
20 dkg darált disznóhús,
1 fej hagyma,
25 dkg túró,
1 kis doboz sűrített paradicsomkonzerv,
3 gerezd reszelt fokhagyma,
4-5 ek. zsemlemorzsa,
2 tojás,
petrezselyem, bazsalikom, só,
frissen őrölt bors,
8-10 szelet sliced bacon



A hagymát apró kockákra vágom, összekeverem a többi hozzávalóval és egynemű masszává dolgozom.
Egy őzgerinc sütőformát kibélelek baconszeletekkel, és a húsmasszát belesimítom a formába.
Ráhajtom a baconszeletek kilógó széleit, majd sütőbe tolom és 200 fok körüli hőfokon 30-40 percig sütöm.
Ha az alja megpirult már kellően, óvatosan kiborítom kizsírozott tepsire és visszateszem még egy pár percre, hogy a domború fele is szépen megpirulhasson.
Megsüthetem pogácsa formára is, mint a fasirtot, prézlibe hempergetve, nagyon finom úgy is.
Párolt rizzsel és céklasalátával kínálom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 céklasaláta
 fasirt
 gombafasirt
 gesztenyefasirt

Forrás: Edina főztje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.29. Utoljára frissítve: 2008.11.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 15:58:30 - 1.86)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez